Registratiewijzer

Daniëlle

Dé online gids die jou stap voor stap door de emigratieprocedures in Zweden leidt

Door de Registratiewijzer weet je precies wat je moet doen, waar je moet zijn en welke documenten je nodig hebt voor jouw inschrijving, aanmelding en/of registratie bij de verschillende instanties in Zweden.

Hier vind je de informatie en houvast waar je naar op zoek bent. De Registratiewijzer is overzichtelijk, praktisch en zit boordevol waardevolle tips van gezinnen die jou voor zijn gegaan.

Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je met vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan!

Je hebt al vele uren besteed aan het zoeken en scrollen op internet en social media. Je hebt je door ontzettend veel informatie geworsteld, maar of je er nou echt zoveel wijzer van bent geworden? Je weet nu ongeveer hoe het zit, maar bent ook een beetje verward door de tegenstrijdige berichten en grote hoeveelheid informatie in het Engels en Zweeds. 

Sinds jullie de knoop doorgehakt hebben lijkt alles in sneltreinvaart te gaan. Tegelijkertijd staat je dagelijkse leven ook niet stil. Je hebt een gezin te runnen, werk waar je je op moet focussen en alle sociale verplichtingen gaan gewoon door. Grote kans dat jouw agenda alleen maar voller raakt als jullie vertrekdatum dichterbij komt. Je vraagt je af waar je de tijd vandaan moet halen om alles uit te zoeken, terwijl je deze tijd en energie liever steekt in het maken van herinneringen met de mensen die jullie straks uitzwaaien.

Hoe fijn zou het zijn als je precies weet wat er in Zweden van jullie verwacht wordt, hoe de registratieprocedures uitgevoerd moeten worden en hoe jij je daarop moet voorbereiden? Je kunt het gevoel dat je iets vergeet loslaten en met vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan. Door de Registratiewijzer heb je altijd een gids bij de hand waar je op terug kunt vallen.

Ook kun je je aansluiten bij de community als je gebruik maakt van de Registratiewijzer. In deze fijne groep vind je gelijkgestemden die zich in hetzelfde proces bevinden, begrijpen wat jij voelt en weten waar jij doorheen gaat. Daarnaast krijg je hier de gelegenheid om jouw vragen te stellen. 

Jan & Afke
⭐⭐⭐⭐⭐

“De informatie die wij van Daniëlle hebben gekregen was voor ons onmisbaar! Het gaf ons rust en duidelijkheid. We konden onze emigratie nu stap voor stap doornemen en voorbereiden. Het scheelde voor ons heel veel werk en zorgen. Zo hadden wij meer aandacht voor de zorg van onze kinderen. Er komt zoveel op je af als gezin. Hierdoor hadden wij de ruimte en tijd om alles goed af te sluiten in Nederland.”

De Registratiewijzer neemt jou stap voor stap mee door de verhuisprocedures die bij een emigratie naar Zweden komen kijken. Je weet precies wat je moet doen, waar je moet zijn en welke documenten je nodig hebt voor jouw inschrijving, aanmelding en/of registratie bij de verschillende instanties in Zweden. De informatie is up to date, overzichtelijk en praktisch. En ook nog eens in het Nederlands! Alle onzekerheden en onduidelijkheden worden weggenomen door de heldere en concrete omschrijving.

In de Registratiewijzer vind je informatie over:

 • Belangrijke instanties in Zweden
 • Registratie in het bevolkingsregister
 • Inchrijven voor het onderwijs
 • Registratie in het Zweedse zorgstel
 • Openen van een bankrekening
 • Importen en/of kopen van een auto
 • Invoeren van hond, kat en knaagdier

En een bonus module over (acute) zorg in Zweden en voorzieningen met betrekking tot kinderen!

Je kunt de gids gebruiken tijdens de voorbereiding maar óók tijdens het uitvoeren van de stappen als je in Zweden bent. Je krijgt 12 maanden lang toegang tot alle informatie, stappenplannen, aanvraagformulieren en checklists. En vanwege de handige app heb je op ieder gewenst moment de benodigde informatie bij de hand.

Voor maar €97 kun jij vol vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan en weet je zeker dat je niets vergeet. Hier vind je de informatie en houvast waar je naar op zoek bent. De Registratiewijzer is overzichtelijk, praktisch en zit boordevol waardevolle tips en onmisbare weetjes. 

Daarnaast kun jij je voor onbeperkte tijd aansluiten bij de community. Hier kun je je ervaringen vertellen, zorgen delen, anderen ondersteunen, steun ontvangen of gewoon gezellig kletsen. Ook kun je hier inhoudelijke vragen stellen over alles wat bij emigreren naar Zweden komt kijken.

Hej!

Mijn naam is Daniëlle en ik ben het gezicht achter Roadmap to Sweden. Tijdens onze emigratie kwam ik erachter dat veel gezinnen tegen dezelfde hobbels aanliepen als wij. Ik heb mijzelf talloze uren verdiept in het emigratieproces en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb er mijn missie van gemaakt om jou te helpen tijdens de reis naar jullie nieuwe leven in Zweden en mijn kennis met jou te delen. Want ik weet hoe het is en ik weet waar je doorheen gaat. Ik kan je wegwijs maken in de wereld van emigreren naar Zweden.

Dit is wat jij krijgt:

 • 12 maanden toegang tot de online gids waarin je duidelijke en overzichtelijke uitleg krijgt over het inschrijven, aanmelden en/of registreren bij de verschillende instanties in Zweden
 • Actuele informatie in het Nederlands
 • Handige stappenplannen en checklists
 • Direct toegang na aankoop
 • Altijd de benodigde informatie bij de hand vanwege de app op je telefoon
 • Onbeperkt toegang tot de community. Dit is een besloten Facebookgroep waar jij jouw vragen kunt stellen en anderen vindt die precies hetzelfde meemaken als jij.

En dat geeft jou rust en vertrouwen.

Voor maar €97 heb je de juiste informatie in het Nederlands om jouw emigratieproces zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen vanaf het moment dat je in Zweden aankomt.

Je hoeft echt geen kant en klaar plan te hebben voor de invulling van jouw leven in Zweden, maar het maakt het emigratieproces zoveel makkelijker als je weet wat je moet doen om het praktische deel van jouw emigratie uit te voeren. Alle zorgen, onduidelijkheden en onzekerheden over de praktische stappen van jouw emigratie naar Zweden worden weggenomen. En de Registratiewijzer bespaart je ook nog eens ontzettend veel tijd en energie.

“Ik gun je een mooi avontuur waarbij je dromen uit mogen komen. En dit hoef je absoluut niet alleen te doen. Ik deel graag mijn ervaring en kennis om er aan bij te kunnen dragen dat jij met vertrouwen dit proces tegemoet gaat.” 

Eline
⭐⭐⭐⭐⭐

Ik was bang en onzeker voor de emigratie, maar de gids is zo fijn om naar terug te kunnen grijpen tijdens het proces. Het bevat goede informatie in de juiste volgorde. Ook hebben we de nodige documenten in orde gebracht met behulp van de gids. Je kan het zelf allemaal uitzoeken, maar de gids maakt het veel handiger en overzichtelijker.

Caroline
⭐⭐⭐⭐⭐

Alles staat op zijn kop op het moment dat je de keuze maakt om te gaan emigreren. Het is heel fijn om dan iets te hebben om op terug te kunnen vallen. De gids gaf ons rust en een heldere planning. Absoluut een aanrader!

Veelgestelde vragen

De Registratiewijzer is voor jou als je van plan bent om alleen, met je partner of met je gezin naar Zweden te gaan emigreren. Je wilt een nieuw leven opbouwen in Zweden en bent op zoek naar praktische hulp bij het voorbereiden en uitvoeren van de stappen die bij het emigratieproces in Zweden horen.

De Registratiewijzer neemt jou stap voor stap mee door alle emigratieprocedures vanaf het moment dat je in Zweden bent. Voor ieder proces is een aparte module waar je overzichtelijke informatie, praktische uitleg, stappenplannen, checklists, waardevolle tips en onmisbare weetjes vind. Gewoon in het Nederlands en de informatie wordt continue aangevuld en bijgewerkt. 

Daarnaast kun je je aansluiten bij de community. Hier vind je gelijkgestemden die zich precies in hetzelfde proces bevinden en kun je jouw vragen stellen.

De Registratiewijzer richt zich op de emigratiestappen die genomen moeten worden vanaf het moment dat je Zweden binnenkomt. De Registratiewijzer vertelt jou welke documenten jij moet voorbereiden voor deze stappen, maar gaat niet uitgebreid in op de processen in Nederland of België om alles af te ronden (zoals het opzeggen van abonnementen, het regelen van een verhuisbedrijf, etc.). In de Registratiewijzer vind je ook geen belastingadvies of informatie over werk in Zweden. 

De Registratiewijzer is zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de stappen in Zweden super behulpzaam en waardevol. Het moment van starten is voor iedereen anders, maar wacht niet te lang vanwege het regelen van de benodigde documenten.

Voor maar €97 inclusief BTW krijg jij 12 maanden lang 24/7 toegang tot de Registratiewijzer. Met behulp van deze online gids kun jij vol vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan en weet je zeker dat je niets vergeet voor het inschrijven, aanmelden en/of registreren in Zweden.

Daarnaast krijg jij onbeperkt toegang tot de community. Dit is een besloten Facebookgroep.

Je kunt direct aan de slag! Na de betaling krijg je een mail van Huddle, het online programma waar de Registratiewijzer in gemaakt is. In deze mail vind je alle informatie over het aanmaken van een account en jouw inloggegevens.

Daarnaast krijg je een aparte mail met de link voor de besloten Facebookgroep. 

Jouw account is persoonlijk, maar mag je delen met jouw partner. Jullie emigreren natuurlijk samen!

Daarnaast kunnen jullie je allebei aanmelden bij de community.