Emigratiewijzer

IMG-20210815-WA0015

Dé online emigratiegids die jou stap voor stap door jouw emigratie leidt

Door de Emigratiewijzer weet je precies wat je moet doen, waar je moet zijn en hoe je je moet voorbereiden om jouw emigratie soepel en ontspannen te laten verlopen

Hier vind je de informatie en houvast waar je naar op zoek bent. De Emigratiewijzer is overzichtelijk, praktisch en zit boordevol waardevolle tips van gezinnen die jou voor zijn gegaan.

Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je met vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan!

Jullie wens wordt eindelijk realiteit: jullie gaan emigreren naar Zweden!

Je kijkt ontzettend uit naar het moment dat jullie de auto in stappen om te vertrekken. Op naar jullie nieuwe leven vol rust, ruimte en natuur. Maar je wilt natuurlijk wel graag weten hoe dit emigratieproces er precies uit ziet en wat er van je wordt verwacht als je in Zweden bent.

Je hebt al vele uren besteed aan het zoeken en scrollen op internet en social media. Veel informatie doorgewerkt, maar of je er nou echt zoveel wijzer van bent geworden? Je weet nu ongeveer hoe het zit, maar bent ook een beetje verward door de tegenstrijdige berichten en grote hoeveelheid informatie in het Engels en Zweeds.

Sinds jullie de knoop doorgehakt hebben lijkt alles in sneltreinvaart te gaan. Tegelijkertijd staat je dagelijkse leven ook niet stil. Je hebt een gezin te runnen, werk waar je je op moet focussen en alle sociale verplichtingen gaan gewoon door. Grote kans dat jouw agenda alleen maar voller raakt als jullie vertrekdatum dichterbij komt. Je vraagt je af waar je de tijd vandaan moet halen om alles uit te zoeken, terwijl je deze tijd en energie liever steekt in het maken van herinneringen met de mensen die jullie straks uitzwaaien.

Hoe fijn zou het zijn als je precies weet hoe jullie stappenplan eruit gaat zien en hoe jij je daarop moet voorbereiden? Je kunt het gevoel dat je iets vergeet loslaten en met vertrouwen dit avontuur tegemoet kan gaan. Je weet nooit van tevoren hoe een emigratie verloopt, maar door de Emigratiewijzer heb je altijd een gids bij de hand waar je op terug kunt vallen.

Ook kun je je aansluiten bij de community als je gebruik maakt van de Emigratiewijzer. In deze fijne groep vind je gelijkgestemden die zich in hetzelfde proces bevinden, begrijpen wat jij voelt en weten waar jij doorheen gaat. Daarnaast krijg je hier de gelegenheid om jouw vragen te stellen. 

Jan & Afke
⭐⭐⭐⭐⭐

“De informatie die wij van Daniëlle hebben gekregen was voor ons onmisbaar! Het gaf ons rust en duidelijkheid. We konden onze emigratie nu stap voor stap doornemen en voorbereiden. Het scheelde voor ons heel veel werk en zorgen. Zo hadden wij meer aandacht voor de zorg van onze kinderen. Er komt zoveel op je af als gezin. Hierdoor hadden wij de ruimte en tijd om alles goed af te sluiten in Nederland.”

De Emigratiewijzer neemt jou stap voor stap mee door alle registraties, aanvragen en processen die bij een emigratie naar Zweden komen kijken. Je weet precies wat je moet doen, waar je naartoe moet en hoe jij je moet voorbereiden. De informatie is up to date, overzichtelijk en praktisch. En ook nog eens in het Nederlands! Alle onzekerheden en onduidelijkheden worden weggenomen door de heldere en concrete omschrijving.

In de Emigratiewijzer vind je onder andere informatie over:

 • Belangrijke instanties in Zweden
 • Huren en/of kopen van een woning
 • Registratie in het bevolkingsregister/aanvraag persoonsnummer
 • Onderwijs voor de kinderen
 • Registratie in het Zweedse zorgstelsel
 • Openen van een bankrekening
 • Importen en/of kopen van een auto
 • Invoeren van (huis)dieren
 • En nog veel meer!

Je kunt de gids gebruiken tijdens de voorbereiding maar óók tijdens het uitvoeren van de stappen als je in Zweden bent. Je krijgt 6 maanden nu 12 maanden lang toegang tot alle informatie, stappenplannen en checklists. Met behulp van het werkboek kun je je persoonlijke actieplan maken. En vanwege de handige app heb je op ieder gewenst moment de benodigde informatie bij de hand.

Voor maar €249 kun jij vol vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan en weet je zeker dat je niets vergeet. Hier vind je de informatie en houvast waar je naar op zoek bent. De Emigratiewijzer is overzichtelijk, praktisch en zit boordevol waardevolle tips en onmisbare weetjes. 

Daarnaast kun jij je voor onbeperkte tijd aansluiten bij de community. Hier kun je je ervaringen vertellen, zorgen delen, anderen ondersteunen, steun ontvangen of gewoon gezellig kletsen. Ook kun je hier inhoudelijke vragen stellen over emigreren tijdens de vragenrondes.

Hej!

Mijn naam is Daniëlle en ik ben het gezicht achter Wegwijs in Zweden. Tijdens onze emigratie kwam ik erachter dat veel gezinnen tegen dezelfde hobbels aanliepen als wij. Ik heb mijzelf talloze uren verdiept in het emigratieproces en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb er mijn missie van gemaakt om jou te helpen tijdens de reis naar jullie nieuwe leven in Zweden en mijn kennis met jou te delen. Want ik weet hoe het is en ik weet waar je doorheen gaat. Ik kan je wegwijs maken in de wereld van emigreren naar Zweden.

Dit is wat jij krijgt:

 • 6 maanden nu 12 maanden toegang tot dé online emigratiegids waarin alle registraties, aanvragen en processen van een emigratie naar Zweden duidelijk en overzichtelijk uitgelegd worden
 • Een werkboek om jouw persoonlijke actieplan te maken
 • Handige stappenplannen en checklists
 • Direct toegang na aankoop
 • Altijd de benodigde informatie bij de hand vanwege de app op je telefoon
 • Onbeperkt toegang tot de community. Dit is een besloten Facebookgroep waar jij anderen vindt die precies hetzelfde meemaken als jij.
 • 1x per maand een live vragenronde in de community waar jij inhoudelijke vragen kunt stellen over jouw emigratieproces

En dat geeft jou rust en vertrouwen.

Voor maar €249 heb je de juiste informatie in het Nederlands om jouw emigratieproces zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Je hoeft echt geen kant en klaar plan te hebben voor de invulling van jouw leven in Zweden, maar het maakt het emigratieproces zoveel makkelijker als je weet wat je moet doen om het praktische deel van jouw emigratie uit te voeren. Alle zorgen, onduidelijkheden en onzekerheden over de praktische stappen van jouw emigratie naar Zweden worden weggenomen. En de Emigratiewijzer bespaart je ook nog eens ontzettend veel tijd en energie.

“Ik gun je een mooi avontuur waarbij je dromen uit mogen komen. En dit hoef je absoluut niet alleen te doen. Ik deel graag mijn ervaring en kennis om er aan bij te kunnen dragen dat jij met vertrouwen dit proces tegemoet gaat.” 

Eline
⭐⭐⭐⭐⭐

Ik was bang en onzeker voor de emigratie, maar de gids is zo fijn om naar terug te kunnen grijpen tijdens het proces. Het bevat goede informatie in de juiste volgorde. Ook hebben we de nodige documenten in orde gebracht met behulp van de gids. Je kan het zelf allemaal uitzoeken, maar de gids maakt het veel handiger en overzichtelijker.

Caroline
⭐⭐⭐⭐⭐

Alles staat op zijn kop op het moment dat je de keuze maakt om te gaan emigreren. Het is heel fijn om dan iets te hebben om op terug te kunnen vallen. De gids gaf ons rust en een heldere planning. Absoluut een aanrader!

Veelgestelde vragen

De Emigratiewijzer is voor jou als je van plan bent om alleen, met je partner of met je gezin naar Zweden te gaan emigreren. Je wilt een nieuw leven opbouwen in Zweden en bent op zoek naar praktische hulp bij het voorbereiden en uitvoeren van de stappen die bij het emigratieproces in Zweden horen.

De Emigratiewijzer neemt jou stap voor stap mee door alle registraties, aanvragen en processen die bij een emigratie naar Zweden komen kijken. Voor ieder proces is een aparte module waar je overzichtelijke informatie, praktische uitleg, stappenplannen, checklists, waardevolle tips en onmisbare weetjes vind. Gewoon in het Nederlands en de informatie wordt continue aangevuld en bijgewerkt. Ook kun je jouw persoonlijke actieplan maken met behulp van het werkboek.

Daarnaast kun je je aansluiten bij de community. Hier vind je gelijkgestemden die zich precies in hetzelfde proces bevinden en kun je jouw vragen stellen tijdens de live vragenrondes.

De Emigratiewijzer richt zich op de emigratiestappen die genomen moeten worden vanaf het moment dat je Zweden binnenkomt. De Emigratiewijzer vertelt jou welke documenten jij moet voorbereiden voor deze stappen, maar gaat niet uitgebreid in op de processen in Nederland of België om alles af te ronden (zoals het opzeggen van abonnementen, het regelen van een verhuisbedrijf, etc.). In de Emigratiewijzer vind je geen belastingadvies of informatie over het overzetten van je bedrijf naar Zweden. Ik verwijs je in de gids wel door naar betrouwbare partners die jou hierbij kunnen helpen.

De Emigratiewijzer is zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering van de stappen in Zweden super behulpzaam en waardevol. Het moment van starten is voor iedereen anders, maar wacht niet te lang vanwege het regelen van de benodigde documenten.

Voor maar €249 inclusief BTW krijg jij 12 maanden lang 24/7 toegang tot de Emigratiewijzer. Met behulp van deze online emigratiegids kun jij vol vertrouwen dit avontuur tegemoet gaan en weet je zeker dat je niets vergeet.

Daarnaast krijg jij onbeperkt toegang tot de community. Dit is een besloten Facebookgroep.

Je kunt direct aan de slag! Na de betaling krijg je een mail van Huddle, het online programma waar de Emigratiewijzer in gemaakt is. In deze mail vind je alle informatie over het aanmaken van een account en jouw inloggegevens.

Daarnaast krijg je een aparte mail met de link voor de besloten Facebookgroep. 

Jouw account is persoonlijk, maar mag je delen met jouw partner. Jullie emigreren natuurlijk samen!

Daarnaast kunnen jullie je allebei aanmelden bij de community.